.

.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

οι θέσεις-δεσμεύσεις του Συνδιασμού μας:



1. Γραφείο Διεκπεραίωσης Υποβαλλομένων Δικαιολογητικών από επιχειρηματίες σε κάθε Π.Ε 



2. Στήριξη μικρών-μεσαίων-μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων στα πλαίσια της αναβάθμισής τους και βελτίωσης των παροχών τους μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα ή και ιδίοις πόροις 


3. Επικαιροποίηση σχεδιασμού έργων που λιμνάζουν με στόχο την άμεση υλοποίησή τους 



4. Δημιουργία Γραφείου στην έδρα της Ε.Ε που θα διεκδικεί άμεσα προγράμματα ή θα ενημερώνει σχετικά την Περιφέρεια και τους φορείς των επιχειρήσεων.



5. Δημιουργία Γραφείου Νομικής Προστασίας της επιχειρηματικότητας και των πολιτών .



6. Υποστήριξη με όλες τις νόμιμες μεθόδους των τοπικών επιχειρηματικών εργοληπτών και άλλων κλάδων με στόχο την αντιμετώπιση εισόδου στην αγορά πολυεθνικών μονοπωλίων 



7. Ελαχιστοποίηση του χρόνου ωρίμανσης έργων ένταξης τους και δημοπράτησής τους μέσα από πλήρη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. 



8. Προτάσεις έργων σύντομης αποπεράτωσης και άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση ης ανεργίας και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. 



9.  Άμεση απάντηση εντός δέκα ημερών σε όλα τα υποβαλλόμενα αιτήματα των πολιτών 



10. Ιεράρχηση αναγκών των υπηρεσιών, αναδιανομή αρμοδιοτήτων και προγραμματισμός στελέχωσής τους στο μεσοδιάστημα Μαΐου-Σεπτεμβρίου 



11. Πλήρης αξιοκρατία σε όλες τις τοποθετήσεις Γενικών Δ/ντών Δ/νσέων και Προϊσταμένων Υπηρεσιών 



12. Άμεση ανακοίνωση Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών σε διάστημα 10 ημερών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 



13. Παραχώρηση όλων των αρμοδιοτήτων, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις Γενικές Δ/νσεις στους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες 



14. Άμεση επίλυση διαχείρισης αποβλήτων, ύδρευσης, βιολόγισης μετά από καταληκτικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες 



15. Για σοβαρά ζητήματα υποδομών που υπάρχει ενδεχομένως σοβαρή διαμάχη ή αντιπαράθεση τοπικό δημοψήφισμα μετά από ενημέρωση εξειδικευμένων επί του θέματος 



16. Προβολή πολιτισμού και ντόπιας παραγωγής προϊόντων μέσω συγκροτημένης παρουσίας εμπορικών και πολιτιστικών ακολούθων πρεσβειών 



17. Επαφές άμεσες της πολιτικής ηγεσίας με επιχειρηματίες προκειμένου να ζητηθεί να επιχειρήσουν στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες μεταξύ των νησιών.



18.  Θέμα στην ΕΝΠΕ για αίτημα στην Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να ζητήσει την επικαιροποίηση όλων των προγραμμάτων INTEREK στα πλαίσια της καταπολέμησης της ανεργίας και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας της χώρας μας.



19. Όλες οι παρουσίες στις τουριστικές εκθέσεις θα εκπονούνται από εξειδικευμένους και αρμόδιους φορείς τουριστικών δραστηριοτήτων, όπου θα έχουν και την ευθύνη της παρουσίας και προβολής των Ιονίων Νήσων.



20.   Πλήρη συνεργασία και οικοδόμηση σχέσεων αλληλεγγύης και συναλληλίας με όλους τους εκλεγμένους Δημάρχους των Ιονίων προκειμένου να πετύχουμε την μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων.



21. Πολιτιστική και πολιτισμική προβολή με αξιοποίηση όλων των πολιτιστικών σωματείων της περιφερείας στα πλαίσια τόσο της τουριστικής μας προβολής όσοι και της αναβάθμισης τους. 



22. Σύνδεση Ιονίου Πανεπιστημίου με την Ιόνια πολιτιστική και πολιτισμική κουλτούρα και κίνητρα στην ανάπτυξη των μεταπτυχιακών σπουδών, κίνητρα με την ανάπτυξη έρευνας τοπικής ιστορίας. 



23.  Τετραψήφιο Τηλέφωνο σε όλες τις Αντιπεριφερειαρχίες για την καταγραφή προβλημάτων και ενημέρωση πολιτών. 



24.  Από τα 12  Περιφερειακά συμβούλια που θα πραγματοποιούνται κατ΄ έτος , τα 5 θα γίνονται Λευκάδα 2 Κεφαλονιά, 2 Ζάκυνθο και 3 Κέρκυρα,  προκειμένου να εξισορροπήσουμε τις αποστάσεις μετακίνησης. Σε κάθε περίπτωση όσον αφορά την Κεφαλονιά και Κέρκυρα θα συνυπολογίζεται και η Ιθάκη και οι Παξοί με τα διαπόντια  νησιά αντιστοίχως. Όσον αφορά την Λευκάδα αναλόγως μπορεί να προσαρμόσει και το Μεγαννήσι όταν αυτό είναι εφικτό να γίνει.



25.  Δημιουργία γραφείου Με εξειδικευμένους τεχνοκράτες οι οποίοι θα  Εισηγούνται στην εκτελεστική επιτροπή προτάσεις σε συνεργασία με τους γενικούς Διευθυντές των υπηρεσιών.



26. Απλούστευση έμμεση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών με ανάλογες εισηγήσεις και προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία και στην βουλή των Ελλήνων.



27.  Συζήτηση με όλους τους φορείς σε ενδεχόμενες μεγάλες επενδύσεις στον τόπο μας και πλήρη διασφάλιση του περιβάλλοντος της φυσικής ομορφιάς και των όρων δόμησης.



28. Η κάθε προτεινόμενη επένδυση θα συζητείται κατά περίπτωση και μετά από ειδικευμένες προτάσεις θα υπάρχει πάντοτε μια τελική απόφαση θετική ή αρνητική πάντα τεκμηριωμένη.



29.  Δεν θα δεχτούμε Ντεφάκτο λύσεις και προτάσεις από την κεντρική ηγεσία της κυβέρνησης που αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες και τα τοπικά συμφέροντα.



30.  Θα συνεργαστούμε  με οποιαδήποτε Κυβέρνηση εκλέξει ο Ελληνικός λαός προς το συμφέρον του τόπου μας και των Ιόνιων Νήσων.



31. Θα απαιτήσουμε άμεσα να μας αναγνωριστούν τα ίδια δικαιώματα με αυτά του Αιγαίου σε όλες τις επιτροπές τα υπουργεία και στις αντίστοιχες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.



32.  Το Περιφερειακό  Συμβούλιο πλέον θα Συνεδριάζει στην αίθουσα της Νομαρχίας όπως έχει  αυτή διαμορφωθεί έως ότου επιτύχουμε την μεταστέγασή μας στα παλιά δικαστήρια.



33.  Θα προχωρήσουμε την αναπαλαίωση του κτιρίου της Ιονίου Βουλής και σε συνεργασία με το τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και τον Δήμο Κέρκυρας θα αναδιαμορφώσουμε την αίθουσα της Ιονίου Βουλής προκειμένου να πετύχουμε τη μόνιμη εγκατάσταση του περιφερειακού Συμβουλίου στην Ιστορική αίθουσα της Ιονίου Βουλής.

34.   Θα απαιτήσουμε την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με τις κρίσιμες ειδικότητες προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υγείας ενός δοκιμαζόμενου λαού. Οι παρεμβάσεις μας θα φτάνουν στη ευρωπαϊκή ένωση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και στα διεθνή φόρα προκειμένου να καταδείξουμε και να αναδείξουμε το πρόβλημα των μηχανημάτων στα κιβώτια των κλειστών μονάδων και των τρομερών ελλείψεων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.